Opgør med pælesidning

Om fem til ti år vil vi tænke, hvor var det dog åndssvagt, at vi gik så meget op i, om du sad på din pind fra klokken dut til dat. Vi vil få algoritmer, der præcist vil kunne fortælle, hvad du har bidraget med og dermed måle kvaliteten af dit arbejde. Hvad bidrager du reelt med?
Sådan lød det fra fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og iværksætter Soulaima Gourani, da jeg fornyligt interviewede dem om fremtidens arbejdsmarked.
Begge forudser et eskalerende opgør med den industrielle tankegang, om hvad en ansættelse og et job er for en størrelse. One-fits-all er på vej ud. At vi alle arbejder fra fx otte til seksten - 37 timer om ugen - på en arbejdsplads er i opbrud. Og hvad så, tænker du måske ovenpå Corona-krisen. Et fast job er da det bedste i en verden i brand, ja men der bliver færre af dem. Væn dig til tanken!

De to debattører fremhæver tre motorer i det nye arbejdsmarked:
1 Vi er som aldrig før connectet mellem lande, professioner, industrier og mennesker. For første gang i Verdenshistorien har mange af os mulighed for at arbejde et hvilket som helst sted på jorden, hvis blot der er wi-fi eller internet.
2 Robotter vil sammen med digitaliseringen på sigt gøre hele 40 procent af alle danske arbejdsopgaver overflødige (ifølge rapport fra McKinsey og Aarhus Universitet, præsenteret af Innovationsfonden i foråret 2017). Denne udvikling vil også få den enkeltes arbejde til at skifte karakter.
3 Og så har de yngre generationer nye og større forventninger om frihed og mening i arbejdslivet, ligesom færre fremover vil opnå en fuldtidsansættelse hos en enkelt arbejdsplads. Allerede i dag er en tredjedel af danskerne projektansatte, freelancere, vikarer, solo-selvstændige, tidsbegrænsede- eller deltidsansatte.
Om punkt nummer tre:
Både globalt og herhjemme sker der i disse år markante ændringer i, hvordan mange af os arbejder for virksomheder og organisationer. Om vi vil det eller ej.

I 2016 skrev journalist-ægteparret Hegelund og Mose artiklen Generation CVR i Altinget. Dengang kunne de fortælle om danske fagforeninger, der søgte at indrette sig på fremtiden ved at tage på inspirationstur til New York til den fremstormende amerikanske fagforening Freelancers Union. Dengang var der 250.000 medlemmer med forsikringsordninger og pensionsrådgivning gennem foreningen.
Anno 2020 oplyser Freelancers Union, at de har 375.000 medlemmer, og at de taler på vegne af i omegnen af 57 millioner amerikanske freelancere.