Den glade chauffør – ja, han findes!

Hvad er kernen i at være en glad og tilfreds chauffør?
Hvad er muligheder og faldgruber i at leve et godt jobliv som chauffør?
Hvordan er stjernestunderne?
Hvordan brænder chaufføren for sit job uden at brænde ud?
Hvad er det særlige DNA hos danske chauffører?
Dette er spørgsmål, jeg leder efter gode svar på i en kommende e-bog med arbejdstitlen Den glade chauffør – frihed, fart og fælge.

Bogen er mest af alt en forfriskende reminder om, at det kan være fantastisk at være chauffør, men er ikke blind for udfordringer og faldgruber.
Bogprojektet er støttet af FDEfonden og har som ambition at tale danske chauffører op og give den enkelte indspark til et tilfredsstillende jobliv.

Min påstand er, at vi i Danmark har alt for mange gode jobs, som flertallet af unge aldrig får øje på. Årsagen er enkel – enten fortæller vi udelukkende om det dårlige og problematiske i konkrete fag, eller også tyr vi til glittede jubelberetninger, der ikke har nogen som helst bund i virkeligheden.
Jeg har mødt chauffører, som stortrives med deres job. Og jeg møder unge mennesker, som vil passe fantastisk til chaufførfaget. Men som ikke ved det.
Derfor er der brug for flere ærlige fortællinger om, hvad der skaber gode chaufførliv, og jeg glæder mig til at få 7 gode chaufførers egne bud på det.
De første to chaufførinterviews har jeg i dag. 
E-bogen forventer jeg at udgive til efteråret.