At hive sig selv op ved hårrødderne

Eller at motivere sig selv. Den evne har der været stærkt brug for at mestre under Corona-pandemien.

Handlingslammelse. Hjemmearbejde. Fremtidsangst. Utallige møder på Teams og mobil. Ingen rejser. Ingen fester. Ingen fantastiske kulturoplevelser. Vi savner hinanden. Spandevis af Netflix. Vi har bagt brød, brød og brød. Vi har vadet vores vandrestøvler til. Corona-deller. Familietid. Hvad skal vi nu tale om i boblen? Ingen har jo rigtig oplevet noget stort.

De fleste af os er det seneste år stødt ind i perioder med motivationskrise. Hold da op, hvor har det indimellem været svært at holde den faglige gejst. De mest energiske har magtet innovation og genoptaget kreative skuffeprojekter. Men mange har ikke rigtig orket i længden, for hvad bringer fremtiden? Svarene har blafret i vinden. Man må hellere holde sig i ro med en hjælpepakke, indtil der opstået større vished. 

Men nu er vaccinerne på vej, og vi må og skal samle os selv op. Vi må gå fremad, har intet andet valg. Vi må ud over stepperne og gribe fremtiden. Ledere og medarbejdere fortæller imidlertid, at det er svært. Hvorfra skal energien komme, når vi fortsat sidder isolerede derhjemme? Hvordan kommer man op på hesten igen? Hvordan løfter vi os selv og hinanden, uden det virker skingert. 

Mit bedste fif er, at I dykker ned i jeres livshistorielinje. Det er et klassisk visuelt storytellingsværktøj, hvor I kan plotte jeres livs vigtige begivenheder og personer ind. Dermed får I konkrete, levede eksempler på, hvad der gennem tiden har hevet jer op, hvad har hevet jer nedad, hvad ønsker I mere af? Livshistorielinjen er ikke raketvidenskab, men den viser en vej, når gejsten skal genfindes. Det her har virket før, så det virker nok igen!

Selv har jeg netop taget min egen medicin og arbejdet med min livshistorielinje. Jeg er blevet mindet om en lang række energigivende projekter, opgaver og mennesker. Det her var sjovt! Hun var fantastisk at arbejde sammen med! Den opgave var gaaaabende! Jeg har dermed mindet mig selv om tre basale drivere: 1)Jeg elsker at skrive og fortælle. 2)Mennesker giver mig næsten altid energi. 3)Jeg elsker selv at bestemme over mit arbejdsliv og min arbejdsrytme. Dette vidste jeg da i forvejen, men nu har jeg genfundet en stor bunke eksempler på, hvornår jeg har arbejdet med og ikke imod, hvad der begejstrer mig. Det her vil jeg have mere af i mit liv.

Også derfor har jeg netop sagt ja og mange tak til at skrive en ny bog. Derfor er jeg igen begyndt at gribe fat i  gode mennesker. Og derfor er jeg fortsat selvstændig. En walk & talk. Et 1:1 sparringsmøde. Et interview med fysisk fremmøde. At skrive en bog. At sende en faktura. Mere skal der ikke til for at booste min energi, og nu begynder foråret igen at pible frem.

Hvad er netop DIN vej til jobglæde og livsgnist? Find gode svar i det liv, du har levet. Vil du have hjælp til øvelsen, så kontakt mig på trine@diewiese.dk